Произходът на коледното дърво

Казано е, че един земеделски стопанин е получил гладно момче в снежна коледна вечер, където е изял разкошна коледна вечеря, а детето се бе сбогувало с клон на елха и благословило и каза: "В този ден подаръкът е пълен с клони, оставяйки това красиво ела село, отплатете своята доброта.

След като детето си тръгнало, фермерът открил, че клоните на дърветата се превръщат в малко дърво, осъзнавал, че приемането му първоначално е бил пратеник на Бога. Коледно дърво Тази история е източникът на коледното дърво. Коледни чорапи легенда

Преди много време имаше любезен аристократ, съпругата му умряла от болест, оставяйки го и трите му дъщери. Благородството изпробва много изобретения, провали, но също изчерпа парите, затова трябваше да се преместят в селска къща, дъщерите му трябваше да готвят, да шият и да почистват.

Няколко години по-късно дъщерите отиват в брака, коледната елха, бащата е станал по-депресиран, защото нямал пари на дъщерите си да купуват зестра. Една вечер дъщерите измиха роклите и окачиха чорапите пред камината. След като светиите Никълъс знаеха положението на баща си, те дойдоха в къщата си онази нощ. Видя семейството от прозореца да спи и забеляза чорапите на момичетата. Веднага извади от джоба си три чанти от злато от комина на гласове, просто падна в момичетата в чорапите.

На другата сутрин дъщерите се събудиха, за да намерят чораповете, пълни със злато, достатъчно, за да си купят зестра. Аристокрацията и следователно може да види дъщеря му омъжена, коледно дърво от тогава нататък, за да живее щастлив живот.

По-късно децата по света са наследили традицията на висящи коледни чорапи. В някои страни децата имат други подобни обичаи, като например във Франция, децата слагат обувките до камината и т.н.

Магическа легенда за коледното дърво

Коледа идва от християнската Библия, коледното дърво се основава на коледните обичайни записи, от белия студен градски път на малка палма.

Според съответните документи, в деня преди раждането на Исус, Дева Мария и след това нейния приятел на Св. Йосиф по време на пътуването, имаше много трудно. По това време, коледно дърво, те ходят до белия град, е много уморен. Следователно, Мария реши да седне на пътя на палмово дърво, да си почине известно време и след това да побърза. Въпреки това, в този момент малко кафяво дърво, като мисленето на човек, бавно започва клоните си, за Мария и Сейнт Джоузеф, за да блокира студа, така че Богородица да избягва студен вятър атака. В тази една нощ Исус се роди. В този момент ярка звезда ще изпрати светлината си на върха на кафявото дърво, необичайно красива магия. Оттогава коледното дърво е популярно в Коледа на място. До днес има разнообразни коледни елхи през декември и ни дава неограничено уважение и щастие.