Произходът на коледната елха


Съвременното коледно дърво произхожда от Германия. На 24 декември тази година германците подреждаха елха у дома и висяха бисквитите на върха, символизиращи светилището.

Съвременното използване на всички видове бисквитки вместо свещен хляб, но често добавя и символ на Христовите свещи. В допълнение, интериорът също има коледна кула, е дървена триъгълна структура, Коледно дърво има много малка решетка поставена статуя на Христос, кулата украсена с вечнозелени листа, свещи и звезда.

До 16-и век коледните кули и дърветата от Еден се сливат в коледни елхи.

През 18-ти век този обичай започва популярен сред германските верни вярващи, Коледното дърво, популярно през 19-ти век, страната се превръща в дълбоко вкоренена традиция.

В началото на деветнадесети век коледната елха се разпространява в Англия; Коледно дърво в средата на 19-ти век, съпругът на кралица Виктория, германският принц Албърт, за да популяризира популярността.

И още през 17-ти век коледната елха от германските имигранти в Северна Америка, до 19 век е широко популярна. В Австрия, Швейцария, Полша и Холандия също са популярни.

Традиционно, коледните елхи ще бъдат издигнати до Бъдни вечер и след това ще бъдат премахнати след 12 нощувки (6 януари). Както аванса, така и отлагането се смятат за нещастни. Въпреки това, Коледното дърво, модерният сезон за пазаруване в Коледа за повечето магазини в края на октомври се появи на Коледа.

Естествени или изкуствени дървета могат да се използват като коледни елхи. Сребърна ела, бяла ела, студена планина, смърч, бор, бор и други дървесни видове е най-често използваните видове коледни дървета.

Днес само американското търсене на коледни елхи има 3300-36 милиона дървета, Европа е по-високо от 5000-6000 милиона дървета. Всяка Коледа разходите за закупуване на дървета за всяка страна са в милиарди единици (евро / долар)

На коледния пазар в Дортмунд има огромно коледно дърво, коледно дърво с височина 45 метра, разбира се, това дърво не е естествен растеж, а комбинация от 1700 смърч.

В допълнение към европейския площад обикновено ще организира голямо коледно дърво, американците също искат да организират мащабно коледно дърво при важни случаи.

В самозаредените коледни светлини не поставяйте твърде много низови светлини, за да не изгаряте крушката над товара. Декоративни коледни светлини, първо трябва да тествате светлинната нишка е нормална. Коледно дърво След като декорацията завърши, препоръчва се внимателно да разклатите орнаментите са били украсени добре в дървото.

Днес коледното дърво е станало незаменима украса на Коледа, а всяка Коледа се приближава, много молове, семейството има коледна елха като украса. Въпреки че размерът на дървото е различен, декорациите върху дървото също са различни, не знаете, че не сте намерили нищо - има едно общо нещо: дървото има звезда на върха.

Но защо трябва да има звезда? Какво означава тази звезда?

Защо има звезда на върха на коледната елха?

Когато се роди Исус, на небето имаше ясни звезди, а тримата свещеници и овчари от Ориента успяха да намерят Исус. В горната част на всяко дърво трябва да има голяма звезда, подобно на потъващия водач на Изток трима д-р намерил звездите на Исус. Но и в някои страни в чужбина, традиционните обичаи, само семейството на Господа може да постави тази надежда звезда висяща, други не могат да бъдат превантивни.

Какво означава тази звезда?

Тази звезда се нарича "Звездата на Витлеем" и родното място на Исус. Бордовата звезда, необичайният образ на Витлеем, е записана в Библейския Нов Завет Матей Глава II. Легенда преди около две хиляди години, когато Исус се роди в конюшните, една ярка звезда накара източните докторанти да намерят новородения Исус.

Ето защо коледната елха винаги има звезда - оригиналната Коледа е да отпразнуваме раждането на Исус!