Коледното дърво има много богати християнски религиозни значение


Коледното дърво е част от честването на Коледа със свещи и орнаменти, които украсяват елхови дървета и борове. Модерно коледно дърво са възникнали в Германия. На 24 декември всяка година германците създаде Ела (дървото на градината на Едем) у дома и окачени бисквити, символизиращи светилището (марката на християнската изкупление). Модерното ползване на всички видове бисквитки вместо светите бисквитки, коледно дърво но също често добавите символ на Христос свещи. В допълнение, Интериорът също има Коледа кула, е дървена триъгълник структура, има много малки мрежа поставя Христос статуя, кулата, украсена с вечнозелени листа, свещи и звезда. Коледно дърво от 16 век, на Коледа кула и градината на Рая са били обединени в коледно дърво.

По смисъла на Коледното дърво:

В действителност, на коледната елха е много богат християнски религиозно значение, тя може да представлява: градината на дървото, кръста на Христос на живота дърво, Джон апостоли в "silent запис" споменати в боговете видите дървото на живота, коледно дърво, да се роди това дърво дванадесет групи от плодове за терапевтичен ефект на всеки месец. Коледно дърво украса и малки подаръци, по-празнично щастлив смисъла.

Произход:

Коледната елха произлиза вероятно от религиозни драмата на ранното Средновековие - "рай", които ще се проведат във временен параклис или град площад в Европа.

Тази драма разказва историята на човечеството от "създаването на баба и дядо в рая" до "Исус Христос е роден в студа." На сцената винаги ще има едно дърво висящи от ябълката, коледно дърво е символ на paradise дървета.

Скоро, хората започнаха по Коледа избор: у дома "райско дърво" висящи подарък, коледно дърво, но също точка свещ в чест на раждането на Исус Христос за човека възвръщане рай.

Съвременните коледни елхи произхожда в Германия а по-късно постепенно популярен в света, като коледни тържества в един от най-известните традиция. Често хората в Коледа преди и след вечнозелено растение като бор в къщата или на открито и украсена с коледни светлини и украси на цвета. И Ангел или звезда на върха на дървото.