История

Развитие и еволюция

Коледно дърво се казва, че се появява за първи на римските Сатурналии фестивал в средата на декември, Германия мисионери nigusi през 8 век АД с вертикална дърво посветен на Ел Нино. Впоследствие, немски фестивал на 24 декември, като Адам и Ева, символ на градината на Eden у дома "райско дърво", на стойката за торта, бисквитка, символ на грях и свещи и топка, символ на Христос. От 16-ти век религиозен реформатор Мартин Лутер да получи звездното Бъдни вечер, дизайн оформление у дома топка пълни със свещи и коледни елхи.

През 18 век започва в Германия лутерани, популярна 19-ти век популярни и Германия страна като Германия дълбоко вкоренени традиции.

Началото на 19 век, на коледната елха на Обединеното кралство;

Средата на ХІХ век, Алберт (съпруг на кралица Виктория, Германия принц) и популяризиране. Викторианска елха украсена със свещи, бонбони и фантазия сладкиши, с панделка и хартия вериги, висящи по клоните.

По-рано на 17-ти век коледната елха от Германия донесе имигранти в Северна Америка от 19-ти век и широко популярни. В Австрия и Швейцария и Полша и Нидерландия също е доста популярен.

В Китай и Япония, на коледната елха в 19 и 20 век Съединените щати мисионери премина, много украсени с цветни хартиени цветя.