Често срещани видове

Иглолистни дървета

Songbo клас е в голосеменни Coniferopsida Сонко (борови) и Таксодиеви (Таксодиеви), кипарисови (кипарисови) и семейството на Araucaria (Araucariaceae) колективно. Които, кипарисови дървета, повечето не прави триъгълник кула-подобни, много по-малко е като коледно дърво използване; докато Нанянг кедър точка дървета родния ю южното полукълбо (се намира в южното полукълбо на Нова Зеландия и Австралия, да се изключат), обикновено само в южното полукълбо като коледно дърво да с друга област, много по-малко използван като коледно дърво; в Сонко и кедър раздел своевременно бор раздел, с е на видовете номер но Таксодиеви на повече от 10 пъти, така че бор раздел на растителна често е като коледно дърво.


Борови Abies

Борови Abies (Abies) на повече от 10 вида дървета се използват като коледни елхи в света, отколкото всички други видове, поради Ела, красива, цвят и мирис възхитителен и листа, нарязани след изсушаване не е лесно да се свали, ставайки най-популярните видове коледно дърво. Ела (Abies alba, известен също като ела, елово) се счита за най-традиционните коледно дърво.


Picea

Смърчови и елхови дървета с кула, както и бар твърди листа, е един от основните дървесни видове на коледно дърво. Сред тях, норвежки смърч (Picea abies) лесно да растат, ниска цена и затова много често Коледа дървесни видове.


Pinus

Бор е член, като бял бор, lycopodium, бор а в някои области ще бъдат избрани като коледно дърво. От Ели и смърчове дозировката е много по-малки.