Коледно дърво символизира живота възстановяване

Коледни елхи са един от най-празнуваните традиции на коледните тържества. Обикновено хората поставят вечнозелени като бор дърво в една къща или открито около Коледа и го украсяват с коледни светлини и цветни декорации. И Ангел или звезда на върха на дървото. Вечнозелено дърво, украсени със свещ и декорации, като част от честването на Коледа. Модерно коледно дърво, създадени в Германия. Германците Украсете Ела (дървото на Eden) в дома на 24 декември всяка година, Адам и Ева и да се мотае палачинки отгоре, коледно дърво, символ на Светия хляб (марката на християнски изкупление). В днешно време, използването на различни бисквитки вместо светите хляб, често се придружава от символ на Христос свещ. В допълнение интериора също е снабден с Коледа кула, е дървена триъгълна конструкция, с много малки рафтове, пуснати на статуята на Христос, елха, кулата украсена с вечнозелени листа, свещи и звезда. От 16-ти век на Коледа кула и градината на Рая са били обединени в коледни елхи.

Този обичай е популярна сред вярващите в Немски Лутеранска църква от 18 век, но тя не беше до 19-ти век, че страната стана популярен, ставайки дълбоко вкоренени немски традиция. В началото на 19-ти век, на коледната елха се разпространява в Англия, и съпруг на кралица Виктория и принц Алберт немски са били популяризирани през средата на 19 век. Викторианска коледни елхи са украсени със свещи, коледно дърво бонбони и разнообразни сладкиши и на клонове с панделки и хартия вериги са окачени. Още през 17 век на коледната елха е докарана до Северна Америка от немски заселници и е бил популярен през 19 век. В Австрия Швейцария, Полша и Нидерландия също са доста популярни. В Китай и Япония, коледно дърво е въведена от американските мисионери в 19 и 20 век коледната елха украсена с пъстри цветя.

Историята на коледната елха

Като Коледа произхожда от езически обичаи коледни елхи също имат далечна история и стават често срещано явление в много култури през зимата. Коледни елхи са обикновено се тълкува като коледни елхи. Древни езически искове са запазени в християнството, елха и вечнозелени дървета символизират честването на Възраждането на живота.

Римската империя период, древна римска мозайка (присъства Тунис), показващи митът триумфално от Индия гръцко вино Бог и мъжката плодовитост, Дионис (Дионис, съвременни учени смятат, че той е Бог на прераждането) провеждане на клон на иглолистни дървета. Християнски процес също може да се потвърди в мечтата на кръста на древните английската поезия (мечта за кръста), в който дървото е мъчения инструмент на Исус мъчения. Коледно дърво поема също цитира идентификацията на доброто и злото дървета, записано в Битие.

Модерни митнически директно не може да се окаже езически обичаи. Най-ранните документи могат да бъдат проследени обратно до Германия през 16 век; Ингеборг Вебер-Келер, професор по европейски антропология в Марбург, идентифицирани 1570 Бремен асоциация годишен брошура как да използвате една студена риза плюс ябълки, ядки, кокосово, коледно дърво бисквити и хартиени цветя са декорирани в Гилдията къщи да зарадва децата на членовете на Сдружението на индустрия, които събират бонбони за Коледа. Друга препратка е от Базел, коледно дърво, където индивидуални чирак извършва едно дърво, декорирани с ябълки и сирене близо до града през 1597.

Украса на коледната елха изглежда да е подобен по света. Тъй като Коледа е през зимата, на коледната елха се използва в вечнозелени дървета. Това е най-вече четири или пет метровата малки палмово дърво, или малки бор, засадени в голяма саксия, покрити с цветни малко свещи или крушки, елха и разнообразие от декорации и панделки, както и на детски играчки и подаръци от техните семейства. След де, Сложете го в ъгъла на хола. Ако той е поставен в църква, аудиторията или обществено място, на коледната елха е относително висок, коледно дърво и дървото също могат да бъдат поставени под подарък.

Според Коледа митнически записи първото коледно дърво е малък палмово дърво на пътя на бял студ град. В първата вечер на раждането на Исус Богородица и Свети Йосиф, когато те отидоха с бял студено град, са били много уморени и Дева почиваше под това дърво за известно време, и малко палмово дърво, като един предпочитан, разгъната неговите клонове и даде Вирджинските студено вятър. В средата на нощта коледно дърво Исус Христос е бил роден. По това време особено ярка звезда се появява в небето, излъчващ прекрасна светлина, директно в малки палмово дърво главата, кръг в красива бленда. От тогава, малки палми в Коледа, заема място на славната позиция. Както на коледно дърво да бъде популярен по целия свят то е само на 19 век. През Средновековието, популярни религиозни драми в Германия, в Едемската градина, след като Бог е направил човек, Адам и Ева предаден Бог, играе с палмово дърво е покрита с apple, представляващи "Дървото на живота" или "знам дървото на доброто и злото." По-късно "Дървото на живота" в на вярващите в играта е преместен дом, символизиращи появата на Спасителя. С тази символична развитие, от 15 век декориране на коледната елха, стана обичай.