Коледното дърво е основен украшение за празнуване на Коледа

Коледното дърво е в съответствие с честването на коледните съществени орнаменти, но и част от Коледното тържество. Ако няма у дома коледна елха, това значително ще намали празничната атмосфера.

24 декември се нарича Бъдни вечер, е събирането на семейството, заедно с Коледната вечеря, всеки подарък. Коледното дърво е задължително за фестивалите. Обикновено е покрита с малки елхи или борови дървета, а клоните са покрити с орнаменти, подаръци и фенери. Коледно дърво На върха на дървото има ярка звезда, за да покаже как тримата царе на Изтока отиват във Витлеем. Според легендата немският религиозен реформатор Мартин Лутер украсява първото коледно дърво в света, така че всички хора се наслаждавайте на коледните нощни звезди, които мигват красотата на планината през нощта.

Коледното дърво е в съответствие с честването на коледните съществени орнаменти, но и част от Коледното тържество. Ако няма у дома коледна елха, Коледно дърво ще намали значително празничната атмосфера. Всички знаем и познаваме коледната елха, но за произхода на коледното дърво, значението на коледното дърво, колко знаете? Тук, Xiaobian да ви даде за произхода на коледната елха!

Първо, произходът на коледното дърво (1): легендата за коледното дърво

Съвременните коледни елхи произхождат от Германия, а по-късно постепенно популярни в света, като коледни празници в една от най-известните традиции. Казано е, че коледното дърво за пръв път се е появило в древния Рим в средата на декември, германският мисионер Николас през VIII в. С вертикалното дърво, посветено на бебето. Тогава германците взеха 24 декември като празник на Адам и Ева и поставиха "градината на градината", която символизира Едемската градина, коледното дърво и окачи бисквитите от името на светия хляб, символизиращи изкуплението, и свещта и топката, символизиращи Христос. До 16-и век религиозният реформатор Мартин Лутер замисля коледна вечер за звездна нощ, предназначена да държи коледно дърво със свещи и топки у дома.

Второ, произходът на коледното дърво (2): легендата за коледната елха

За произхода на коледната елха Западът също така има още една поговорка: има добър земеделски стопанин, на Коледа, сърдечно забавлявал скитащо дете, раздяла, детето сгънало клон, поставено на земята, клони нараствало Дървото, към дървото на фермерите каза: "Всяка година днес, Коледно дърво, дърветата са покрити с подаръци и топки, за да се възстанови вашата доброта." След като детето си тръгна, фермерът установи, че клоните на дърветата се превръщат в малко дърво, разбра, че оригиналното послание е пратеник на Бога. Така че, коледното дърво днес вижда, че коледното дърво винаги е висящо на малък подарък и на топката

Трето, произходът на коледното дърво (3): легендата за коледното дърво

Според записите на коледния обичай първото коледно дърво е малка палма, разположена на бялата страна на града. В първата нощ на раждането на Исус, Богородица и Свети Йосиф отидоха в студения град, много уморени, а Дева Мария за малко падна под дървото, малкото палмово дърво, Виж, Коледното дърво разшири клоните си, за да Дева Мария да се противопоставя на студения вятър. В средата на нощта се роди Исус Христос. По това време небето се появи особено ярка звезди, издаде прекрасна светлина, директно удари малката глава на палмовото дърво, заобиколена в красива отвор. Оттогава, малка кафява дърво в Коледа, това представляваше славна позиция.

Четвърто, произходът на коледното дърво (4): легендата за коледната елха

Легенда, има човек на име Фулу Лонинг скрити светци, който живее в Германия, планина на Елзас, много обича децата. Една година от Коледа се надява, че близките деца могат да играят щастливо заедно, но беше лошо и нямаше пари, за да купи любимите играчки и бонбони на децата, затова беше неудобно за това. В случай че

Една сутрин, когато Фул Ленттин ходи в гората, внезапно видя малък кедър, дърветата бяха покрити със сняг и много ледени ледчета висяха на слънцето, а слънцето блестеше и блестеше. И върна дървото назад и го изля в басейна. И вземи някои диви плодове в гората, а след това брашното, направи някаква кръстосана или звезда торта, висяща над клоните. И с някои малки свещи, вмъкнати в клоните, Коледно дърво, дървото облечено в ослепително, много красиво. На Бъдни вечер Фулле Лентинг изигра камбаната, децата чуха, отидоха в къщата си, всички около дървото, танцуваха, пееха коледни песни, а след това Фулу Лонтяха тортата с детето. Ядохме, нека всеки имаше щастлива Коледа. По-късно този обичай се разпространява.

През 1837 г. германската принцеса Хелън, омъжена за херцог на Франция, коледното дърво и с нея се разпространява в Париж. През 1841 г. съпругът на Виктория постави коледно дърво, Коледно дърво, поставено пред двореца Уиндзор. Този обичай се разпространява от кралското семейство до благородството и след това е популярен сред народа.

Коледното дърво (Christmastree) е свещ и орнаменти на елхово дърво или чуждестранни борови дървета, с красивата си поза, става незаменима украса на Коледа. Голямо разнообразие от коледни елхи, има естествени борови и кипарисови дървета, има изкуствено коледно дърво и бяло коледно дърво. Коледно дърво Всяко коледно дърво е покрито с множество орнаменти, но горната част на всяко дърво трябва да има голяма звезда, символ на тримата братя да последват звездата и да намерят Исус и само семейството на семейството може да постави тази надежда Star виси на.